NatMad – Naturvidenskab & Mad
NatMad – Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab. Vi afholder saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikler vi undervisningsmateriale, som lærere i madkundskab og STEM-fag kan bruge i undervisningen.
Vi afholder i alt 16 saloner over 2 år, første gang september 2022, og derefter cirka en gang om måneden. Hver salon har fokus på et gastrofysisk emne, og vi har hver gang besøg af to eksperter, som gør os klogere på emnet.
Såvel lærere som andre madinteresserede er velkomne til salonerne, der også vil blive streamet live. Alle saloner finder sted hos Kos Studio, Amalievej 20, baghuset, 1975 Frederiksberg. Du kan se salonerne i en redigeret version en uge efter salonen på www.smagensdag.dk. Billetter a 50 kr. sælges på billetnet.dk

16. salon: Komfurets kunst – kogning og stegning

15. salon: Ild – Brunfarvning – Maillard og karamel

14. salon: ILD – Varme emulsioner og ægte saucer

13. salon: ILD – Røg og damp

12. salon: Mikroorganismer – smag og fermentering

11. salon: Plantesynergi – velsmag og næring

10. salon: Jord – Kokumi, løg og terroir

9. salon: Farver: pH og diversitet – på mark og på tallerken

NatMad – oversigt salon 9-16

8. salon: Kemiske hævemidler – salte, gasser og sprødhed

7. salon: Biologiske hævemidler: gær, gluten og surdej

6. salon: Skum og overfladeaktive stoffer

5. salon: CO2-balancer: klima og bælgfrugter


3. salon: Vand og hydrokolloider

2. salon: Osmose – holdbarhed, konsistens og smagsintensitet

NatMad – oversigt salon 1-8
