9. salon: Farver: pH og diversitet – på mark og på tallerken

Tirsdag den 12. september 2023 handlede salonen om madens naturlige farver.

Mette Søberg og Karsten Olsen fortæller om madens naturlige farver

Udviklingschef og kok fra Noma, Mette Søberg satte fokus på madens farver sammen med ph.d, lektor, gastronørd og fødevarekemiker fra Københavns Universitet, Karsten Olsen.

Vi dykkede ned i planters naturlige farver, pH-skala og farvediversitet både på marken, men også på tallerkenen.

I videoen fra salonen kan du høre Karsten Olsen fortæller om, hvad der skaber farverne i den mad, vi spiser. Vi hører også om, hvilken betydning pH har for farverne i frugt og grønt. Mette Søberg fortæller om, hvordan man både sanseligt og smagsmæssigt bruger farver i køkkenet. Der er også masser af tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.

Du kan her hente gratis undervisningsmateriale til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau:

Syre forvandler det blå rødbedevand til den røde farve.
  1. Undervisningsmateriale: Farver: pH og diversitet – på mark og på tallerken, 8 sider
  2. Lærerinfo: Farver: pH og diversitet – på mark og på tallerken, 7 sider
  3. Karsten Olsens slides om madens naturlige farver.
  4. Video: 9. salon, redigeret, ca. 25 minutter.

NatMad er udviklet af Smagens Dag & Kost Studio og støttet af Novo Nordisk Fonden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *