9. salon: Farver: pH og diversitet – på mark og på tallerken
Tirsdag den 12. september 2023 handlede salonen om madens naturlige farver.
![](https://usercontent.one/wp/smagensdag.dk/wp-content/uploads/2023/09/Karsten-og-Mette-fortaeller-om-madens-farver-1030x773.jpg?media=1708445524)
Udviklingschef og kok fra Noma, Mette Søberg satte fokus på madens farver sammen med ph.d, lektor, gastronørd og fødevarekemiker fra Københavns Universitet, Karsten Olsen.
Vi dykkede ned i planters naturlige farver, pH-skala og farvediversitet både på marken, men også på tallerkenen.
I videoen fra salonen kan du høre Karsten Olsen fortæller om, hvad der skaber farverne i den mad, vi spiser. Vi hører også om, hvilken betydning pH har for farverne i frugt og grønt. Mette Søberg fortæller om, hvordan man både sanseligt og smagsmæssigt bruger farver i køkkenet. Der er også masser af tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.
Du kan her hente gratis undervisningsmateriale til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau:
![](https://usercontent.one/wp/smagensdag.dk/wp-content/uploads/2023/09/Eddike-i-roedkaalsvand-2-773x1030.jpg?media=1708445524)
- Undervisningsmateriale: Farver: pH og diversitet – på mark og på tallerken, 8 sider
- Lærerinfo: Farver: pH og diversitet – på mark og på tallerken, 7 sider
- Karsten Olsens slides om madens naturlige farver.
- Video: 9. salon, redigeret, ca. 25 minutter.
NatMad er udviklet af Smagens Dag & Kost Studio og støttet af Novo Nordisk Fonden.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!