6. salon: Skum og overfladeaktive stoffer

Den 6. salon fra NatMad – Naturvidenskab & Mad handler om LUFT – skum og overfladeaktive stoffer.

Det er igen to erfarne eksperter, der holder oplæg: lektor i madkundskab ved Københavns Professionshøjskole, Helle Brønnum Carlsen og køkkenchef hos Gastronomisk Innovation, Rasmus Leck Fischer.

Vi har inviteret Helle Brønnum Carlsen med til vores salon for at fortælle om skum som hæveproces. Helle dykker også ned i, hvordan vi danner skum og hvordan det påvirker teksturen i den mad, vi laver i køkkenet. Rasmus Leck Fischer vil supplere og fortælle om hans erfaringer med, hvordan han anvender forskellige luft- og skumteknikker, når han arbejder i køkkenet. Sidst, men ikke mindst skal vi blive klogere på, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.

Helle Brønnum Carlsen og Rasmus Leck Fischer leger med skum og sponge cake.

Herunder kan du finde undervisningsmaterialer til emnet: LUFT – skum og overfladeaktive stoffer.

Hent gratis undervisningsmateriale til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau:

  1. Undervisningsmateriale: Luft – skum og overfladeaktive stoffer – 6 sider
  2. Lærerinfo: Luft – skum og overflade aktive stoffer – 5 sider
  3. Video: 6. salon, redigeret, ca. 25 minutter.

NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk Fonden

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *