8. salon: Kemiske hævemidler – salte, gasser og sprødhed

I den 8. salon i NatMad – Naturvidenskab & Mad har vi fokus på kemiske hævemidler: bagepulver, natron, potaske og hjortetaksalt.

Vores eksperter er professor i ingrediens- og mejeriteknologi ved Københavns Universitet, Leif Skibsted og konditor og projektleder på Hotel- og restaurantskolen, Lene Vietz. De to har inspireret os til at bruge de kemiske hævemidler – både i fysik/kemilokalet og i køkkenet.

Bagepulver, natron, hjortetaksalt og potaske
Louise Beck Brønnum, Lene Vietz og Leif H. Skibsted

Fra den 15. maj kan du hente gratis undervisningsmateriale til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau her:

  1. Undervisningsmateriale: Luft: kemiske hævemidler, 9 sider
  2. Lærerinfo: Luft: kemiske hævemidler, 6 sider
  3. Video: 8. salon, redigeret, ca. 25 minutter.

NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *