11. salon: Plantesynergi – velsmag og næring

Hent ny inspiration til at arbejde med emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores dyrkning af råvarer og dens betydning for smagen.

Vores gæster til denne salon er økologisk jordbruger, bælgfrugtsentusiast og grøntsagsforkæmper Trine Krebs og professor i gastrofysik og forfatter Ole G. Mouritsen. 

Denne salon fra NatMad – Naturvidenskab & Mad handler om plantesynergi, velsmag og næring. Vi skal høre om plantesynergi og nitrogenfiksering, og hvordan det relaterer sig til dyrkning af korn og bælgplanter. 

Ole G. Mouritsen skal øse af sin store viden om plantesynergi, hvad der har betydning for næring i planter, og hvad der er vigtigt for optagelsen af proteiner. Trine Krebs vil supplere og fortælle om smagen i retter med bælgplanter, og hvad velsmag betyder for, hvordan vi oplever mæthed og tilfredshed med måltider, hvor kød fylder mindre. Sidst, men ikke mindst skal vi have tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.

Salonen foregik live tirsdag den 14. november 2023.

Du kan gratis hente undervisningsmateriale fra salonen til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau.;

Undervisningsmateriale: Plantesynergi – velsmag og næring – 9 sider

Lærerinfo: Plantesynergi – velsmag og næring – 4 sider

Ole G. Mouritsens supplerende slides.

Video: 11. salon, redigeret, ca. 25 minutter.

NatMad er udviklet af Smagens Dag & Kost Studio og støttet af Novo Nordisk Fonden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *