NatMad – Naturvidenskab & Mad
NatMad – Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab. Vi afholder saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikler vi undervisningsmateriale, som lærere i madkundskab og STEM-fag kan bruge i undervisningen.
Vi afholder i alt 16 saloner over 2 år, første gang september 2022, og derefter en gang om måneden. Hver salon har fokus på et gastrofysisk emne, og vi har besøg af to eksperter, som gør os klogere på emnet.
Såvel lærere som andre madinteresserede er velkomne til salonerne, der også vil blive streamet live. Alle saloner finder sted hos KOST ApS, Blågårdsgade 14, 2200 Kbh. N. Du kan se dem i en redigeret version en uge efter salonen på www.smagensdag.dk. Billetter a 50 kr. sælges på billetnet.dk

8. salon: Kemiske hævemidler – salte, gasser og sprødhed

7. salon: Biologiske hævemidler: gær, gluten og surdej

6. salon: Skum og overfladeaktive stoffer

5. salon: CO2-balancer: klima og bælgfrugter


3. salon: Vand og hydrokolloider

2. salon: Osmose – holdbarhed, konsistens og smagsintensitet

NatMad – oversigt over saloner
