Smagens Dag 2025
Giv smagen fylde
SOS for Smagsløgene: Sidste Onsdag i September 2025 – i år den onsdag den 24. september 2025, holder vi Smagens Dag. Du kan tilmelde jeres skole, så vi ved, at I holder Smagens Dag på jeres skole.
Herunder finder du et gratis undervisningsmateriale – lige til at downloade og arbejde med i skolekøkkenet.

Vi har i flere år inspireret til at spise mere plantebaseret. Et af de vigtige tiltag er, at den grønne mad skal smage godt og føles godt i munden.
Årets tema for Smagens Dag, Giv smagen fylde, sætter fokus på, hvordan vi kan fremhæve og forstærke smagen i de fantastiske råvarer, naturen giver os.
Hver måned i 2025 udvikler vi en ny workshop, Månedens Smag, hvor I får viden og inspiration til at eksperimentere med at give råvarerne fylde og kompleksitet. Vi arbejder med teknikker og ingredienser, der løfter smagen, fx ved at tilsætte ost, æg, fløde eller nødder. Disse råvarer forstærker smagen og får retterne til at balancere perfekt.
Husk også:
Månedens Smag: Hver måned finder du en eller flere workshops, som passer til sæsonen og temaet.
NatMad – Naturvidenskab & Mad: Til valgfag i madkundskab og tværfagligt samarbejde med fx fysik, kemi og biologi, har vi en række spændende undervisningsmaterialer under emnet: Natmad – Naturvidenskab & Mad
PlanteKundskab – med smag: Og så er der endnu mere materiale og inspiration til at arbejde grønt og velsmagende i de mange materialer til valgfag under overskriften PlanteKundskab – med smag




Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!