NatMad – Naturvidenskab & Mad
Saloner om gastrofysiske temaer og emner
Vi arbejder med fire temaer: VAND, LUFT, JORD og ILD. Under hvert tema finder du 4 saloner med hvert sit spændende gastrofysiske emne.
Til salonerne inviterer vi to eksperter til at udfolde emnet og give os aha-oplevelser med råvarer og teknikker.
Alle saloner finder sted hos KOST Studio, Amalievej 20, baghuset, 1875 Frederiksberg. Du kan se med online på dagen – eller se en redigeret udgave en uges tid efter salonen på www.smagensdag.dk. Billetter a 50 kr. sælges på madbillet.dk
Oversigt over de salon 1-8
Salon | Tema | Emne | Oplægsholder |
1. salon | Vand | Iskrystaller: vand på fast form | Cathrine Østerberg
Markus Grigo |
2. salon | Vand | Osmose: – vand på flydende form, holdbarhed, konsistens og smagsintensitet | Annelise Terndrup
Torsten Schmidt |
3. salon | Vand | Hydrokolloider – gør flydende vand blødt og cremet | Ole G. Mouritsen
Marie Holm |
4. salon | Vand | Ekstraktion: kunsten at få meget ud af lidt | Pia Snitkjær
Francis Cardenau |
5. salon | Luft | CO2-balance: Klima og bælgfrugter | Marianne Thomsen
Jonathan Zeuthen Knoll |
6. salon | Luft | Skum: Overfladeaktive stoffer og æg | Helle Brønnum Carlsen
Rasmus Leck Fischer |
7. salon | Luft | Biologiske hævemidler: Gær, gluten og surdej | Annelise Terndrup Pedersen
Jonas Astrup |
8. salon | Luft | Kemiske hævemidler: luftudvikling og konsistens | Leif Skibsted
Lene Vietz |
NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk Fonden.