I Danmark findes der cirka 60 svampe, der er interessante at spise. Nogle kan dyrkes – det kan de, hvis de kan leve på dødt materiale, mens andre lever i symbiose (venskabeligt samarbejde) med andre planter. De sidstnævnte kan vi ikke dyrke. Det, vi kalder svampen, er faktisk kun frugtlegemet på et stort underjordisk netværk, der hedder myceliet. Svampe er en god næringskilde med både B-vitaminer, mineraler og proteiner. Og så smager de fremragende.

Hent workshoppen med svampe her:

Månedens smag oktober 2022_FINAL

Gør smagen grøn: Rødkål i december

/
Prøv den klassiske kogte rødkål med masser af syre- og sukkersmag.…

Gør smagen grøn: Rosenkål i november

Nyd smagen af efterår: Prøv en lækker svampepostej.

Gør smagen grøn – squash i august

/
Squash, courgette, zucchini – det skønne sommergræskar har…

Gør smagen grøn – blomkål i juni

/
Blomkål er en af de mest brugte grøntsager på vores…

Gør smagen grøn – asparges i maj

/
Asparges har sæson fra maj og frem til Sankt Hans, 24.…

Gør smagen grøn – porrer i april

/
Porren er i familie med løg, hvidløg, skalotteløg –…

Gør smagen grøn – kartofler i marts

Kartoflen fortjener en stor plads i vores køkkener. Den smager…

Gør smagen grøn – grønkål i februar

/
Grønkål er både en sund og bæredygtig råvare, der kan tilføre…

Gør smagen grøn – rodfrugter i januar

/
Rodfrugter smager utrolig nuanceret og giver god mundfølelse.…