2020 – Det er vildt at smage
Årets tema: Det er vildt at smage
I Danmark har vi spist vildt lige siden jægerstenalderen. Mennesker jagede og fangede deres mad i skoven, på marker og i havet. Vi spiser stadigt vildt i Danmark, når det er i sæson. Du har måske smagt fasan eller krondyr. Vildt er både fugle og pattedyr, der lever vildt i naturen, og som må jages af mennesker. På Smagens dag skal du undersøge smagen i forskelligt vildt.
Målet er, at eleverne i 4.-7. klasse kan undre sig over – og finde ud af – hvordan man fanger, tilbereder og smager vildtkød.
Sådan får du læremidlerne:
- Klik her og hent: Elevmateriale med 3 workshops
- Klik her og hent: Lærerinfo med vejledning til læreren
- Smage-5-kanten – smagemodellen, når eleverne skal beskrive smagen
- Teksturkortet – når eleverne skal beskrive mundfølelsen
- Husk at supplere med Månedens Smag 2020
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!