Det er vildt at smage

Smagens Dag 2020 har fokus på vildt.

I Danmark har vi spist vildt lige siden jægerstenalderen. Mennesker jagede og fangede deres mad i skoven, på marker og i havet. Vi spiser stadigt vildt i Danmark, når det er i sæson. Du har måske smagt fasan eller krondyr. Vildt er både fugle og pattedyr, der lever vildt i naturen, og som må jages af mennesker.

Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en vild råvare i sæson.

Hver måned kan du arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.

Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.

Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.

Aktuelt i december: Grisen

I århundreder har vi slagtet grisen og spist stegen til jul.…

Aktuelt i november: Krondyr

Smag på det vildeste vildtkød, lækkert kød fra krondyr.…

Aktuelt i oktober: Fasan

Smag på den vilde fasan. Fasanen er en hønsefugl, der lever…

Aktuelt i september – Vildand

Vildanden er noget af det vildt, vi spiser i Danmark. Vildt…

Aktuelt i august – Hyben

Ud i naturen, og pluk de orange og røde hyben i august. Frugterne…

Aktuelt i juni – Persille

/
Kender du historien om det grønne drys? Læs videre, og prøv…

Aktuelt i maj – Skvalderkål

/
De spæde grønne blade myldrer op i have og skov. Pluk skvalderkålens…

Aktuelt i april – Sennep

/
Måske er det dig der skal sørge for sennep til årets påskeretter?…

Aktuelt i marts – Æg

/
Æg, æg, æg - vi bruger dem overalt i madlavningen. Hent…

Aktuelt i februar – Torskerogn

/
Rogn er fiskeæg – og torskerogn er torskens æg. Torskerogn…

Aktuelt i januar – Kulmule

/
Kulmulen er i familie med torsken. Vi kan fange kulmulen i de…