16. salon: Komfurets kunst – kogning og stegning
Her får du materialet til den sidste salon hos NatMad – Naturvidenskab & Mad:
I denne 4. salon undet temaet ILD går vi på smags-jagt i komfuret, gryderne og panderne.
Lær og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning.
Cardenau og Carlsen svinger potter og pander
Denne gang lægger vi op til en festlig afslutning med kokken, der bragte Michelinstjernen til Danmark, Francis Cardenau og lektor i madkundskab ved Københavns Professionshøjskole, Helle Brønnum Carlsen.
De to dygtige eksperter ser nærmere på, hvad der har betydning for mundfølelse, smag og tekstur, hvilke teknikker der er vigtige og ikke mindst hvordan komfurets varme påvirker smagsoplevelsen af den mad, vi laver i køkkenet. Vi skal høre om braisering, og hvordan kollagen påvirker smag, tekstur og mundfølelse i den skønne mad, vi laver i køkkenet. Sidst, men ikke mindst skal vi have tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.
NatMad – Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at holde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikler vi undervisningsmateriale, som lærere i både madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente her:
Elevmateriale: Komfurets kunst, 11 sider
Lærerinfo: Komfurets kunst, 7 sider
Video, 25 minutters sammendrag fra salonen
NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST Studio og støttet af Novo Nordisk Fonden
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!