Smid ikke smagen ud

Smagens Dag har i 2021 fokus på smagen i forhold til brug af rester i sæson, så madspild bliver formindsket.

Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en rest af en råvare eller en fødevare i sæson. En rest af en fødevare kan ændre tekstur som fx tørt brød eller bløde grøntsager og frugter. Men resten kan sagtens bruges som ingrediens i en ret eller som tilbehør. Måske kan vi bruge det tørre brød til rasp eller croutoner?

Hver måned kan eleverne arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.

Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.

Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.

Smid ikke smagen ud – brug grødrester i december

I december bruger vi mange grødris, fx til risengrød. Rester…

Smid ikke smagen ud – brug anderester i november

/
Når vi steger en hel and i ovnen, serverer vi typisk bryst…

Smid ikke smagen ud – brug mælkeresterne

Vi får ofte rester af mælk og mælkeprodukter, fordi vi måske…

Smid ikke smagen ud – pak grøntsags-resterne ind i æg

Pak rester af grøntsager ind i æg - som her i en gratin. Hent…

Smid ikke smagen ud – rester af bær i august

Noget af det bedste ved sommeren er planter og buske, der bugner…

Smid ikke smagen ud – brød i juni

Rester af brød kan du bruge hele året. I juni kan du tilberede…

Smid ikke smagen ud – nødder i maj

Nød, kerne og frø? Der findes mange forskellige nødder…

Smid ikke smagen ud – ni-kål i april

I gamle dage var vi måske bedre til at få spist alle resterne…

Smid ikke smagen ud – rødder i marts

Om efteråret og vinteren er rodfrugter – eller rødder –…

Smid ikke smagen ud – kartoffelskræls-fritter i februar

Smid ikke kartoffelskrællerne ud. Du kan hurtigt stege dem…

Smid ikke smagen ud – rødkål i januar

I 2021 skal vi smide meget mindre mad ud. Derfor får du hver…