Smid ikke smagen ud
Smagens Dag har i 2021 fokus på smagen i forhold til brug af rester i sæson, så madspild bliver formindsket.
Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en rest af en råvare eller en fødevare i sæson. En rest af en fødevare kan ændre tekstur som fx tørt brød eller bløde grøntsager og frugter. Men resten kan sagtens bruges som ingrediens i en ret eller som tilbehør. Måske kan vi bruge det tørre brød til rasp eller croutoner?
Hver måned kan eleverne arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.
Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.
Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.