8. salon: Kemiske hævemidler – salte, gasser og sprødhed
I den 8. salon i NatMad – Naturvidenskab & Mad har vi fokus på kemiske hævemidler: bagepulver, natron, potaske og hjortetaksalt.
Vores eksperter er professor i ingrediens- og mejeriteknologi ved Københavns Universitet, Leif Skibsted og konditor og projektleder på Hotel- og restaurantskolen, Lene Vietz. De to har inspireret os til at bruge de kemiske hævemidler – både i fysik/kemilokalet og i køkkenet.
Fra den 15. maj kan du hente gratis undervisningsmateriale til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau her:
- Undervisningsmateriale: Luft: kemiske hævemidler, 9 sider
- Lærerinfo: Luft: kemiske hævemidler, 6 sider
- Video: 8. salon, redigeret, ca. 25 minutter.
NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!