7. salon: Biologiske hævemidler: gær, gluten og surdej
Mandag den 17. april 2023 afholdt vi 7. salon fra NatMad – Naturvidenskab & Mad hos KOST, Blågårdsgade 14, st. tv., 2200 Kbh. N
Salonerne skal gøre os klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning. Denne gang har vi besøg af ph.d. og tidligere lektor i madkundskab, Annelise Terndrup og udviklings- og innovationschef fra Meyers Madhus, Jonas Astrup.
Emnet er luft og biologiske hævemidler, og vi dykker ned i gær, gluten og surdej.
Annelise Terndrup fortæller om hæveprocesser, hvor gær, gluten og surdej spiller afgørende roller. Vi hører om, hvilke faktorer der påvirker hævningen, og hvordan disse elementer påvirker teksturen og ikke mindst smagen i den mad, vi laver i køkkenet.
Jonas Astrup supplerer og fortæller om hans erfaringer med hævemidler, og hvordan og hvornår han anvender hvilke typer.
Du kan gratis hente undervisningsmateriale til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau:
- Undervisningsmateriale: Luft – biologiske hævemidler: gær, gluten og surdej – 7 sider
- Lærerinfo: Luft – biologiske hævemidler: gær, gluten og surdej – 6 sider
- Video: 7. salon, redigeret, ca. 25 minutter.
NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!