15. salon: Ild – Brunfarvning – Maillard og karamel
Kig med, og lær, smag og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning sammen med kok og madskribent Katrine Klinken. I denne salon har vi besøg af Morten Christensen, der er ph.d. i molekylær biofysik og lektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.
Vi ser nærmere på, hvad brunfarvning er, hvad der sker i processen og ikke mindst, hvordan det påvirker smagsoplevelsen af den mad, vi laver i køkkenet.
I salonen deler Katrine Klinken og Morten Christensen ud af deres viden og erfaring med brunfarvninger og tilberedninger, hvor Maillard-reaktionen spiller en vigtig rolle. Vi hører om, hvad der sker, når man arbejder med brunfarvning, og hvordan det påvirker smag, tekstur og mundfølelse. Sidst, men ikke mindst er der tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.
NatMad – Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at holde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikler vi læremidler, som lærere i madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente her:
Elevmateriale: Brunfarvning – Maillard og karamel, 7 sider
Lærerinfo: Brunfarvning – Maillard og karamel, 5 sider
Video fra salonen med Katrine Klinken og Morten Christensen, ca. 25 minutter
Salonen er målrettet lærere og lærerstuderende. Men alle madnørder kan kigge med og blive inspirerede.
NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST Studio og støttet af Novo Nordisk Fonden.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!