12. salon: Mikroorganismer – smag og fermentering
NatMad – Naturvidenskab & Mad
Salonen fandt sted den 12. december 2023.
Målet var at blive klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning sammen med professor i mikrobiologi og fermentering ved Københavns Universitet, Dennis Sandris og projektleder og brygger fra Læsk, Caroline Twile.
Denne salon fra NatMad – Naturvidenskab & Mad handler om mikroorganismer, og hvilken rolle de spiller ved fermentering. Vi ser også nærmere på, hvad mikroorganismerne betyder for smagen af den mad, vi laver i køkkenet.
To eksperter fortæller om smag og fermentering
Dennis Sandris fortæller om mikroorganismers rolle i fermentering, og hvordan de påvirker madens smag. Caroline Twile deler sin viden og erfaringer med fermentering med os – og fortæller om arbejdet med kombucha hos LÆSK. Sidst, men ikke mindst får vi tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.
Du kan hente gratis undervisningsmateriale fra salonen til din undervisning i STEM-fag og madkundskab, valgfagsniveau:
- Video: 12. salon, redigeret, ca. 25 minutter.
NatMad er udviklet af Smagens Dag & Kost Studio og støttet af Novo Nordisk Fonden.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!