Smag på fremtiden

SOS for Smagsløgene: Sidste Onsdag i September 2023 – i år den onsdag den 27. september 2023, holder vi Smagens Dag.  Du kan tilmelde jeres skole, så vi ved, at I holder Smagens Dag på jeres skole.

SMAGENS DAG giver i år bud på mad – både i Månedens Smag og i årets materiale – der kan bidrage til en række vigtige tiltag for at være med til at passe på fremtiden. Målet er, at maden stadig kan smage godt for de kommende generationer.

Materialet fokuserer på disse emner:

  • Det gælder om at skabe lyst til at passe på vores jord
  • Vælg kød med omtanke
  • Giv smag til bælgfrugter, og tag en tur til vandet
  • Svampe er fremtiden
  • Grønt, sæson og masser af krydderier uden madspild

Smagens Dag er Sidste Onsdag i September. Tag dagen og emnet med i årsplanen allerede nu. Lige efter sommerferien kan du finde et gratis undervisningsmateriale her på siden – lige til at downloade og arbejde med i skolekøkkenet.

Månedens Smag – og NatMad – Naturvidenskab & Mad

Husk også, at du hele året kan finde masser af inspiration til din undervisning i madkundskab og STEM-fagene.

Hver måned finder du en workshop, som passer til sæsonen – og temaet “Smag på fremtiden”

Til valgfag i madkundskab og tværfagligt samarbejde med fx fysik, kemi og biologi, har vi en række spændende undervisningsmaterialer under emnet: Natmad – Naturvidenskab & Mad.

2023: Smag på fremtiden

/
SMAGENS DAG giver i år bud på mad – både i Månedens Smag…
Smagens Dag

Smag på fremtiden – julepaté i december

Julegrisen serveret som paté med svampe og bacon.

Smag på fremtiden – fasan i november

/
Pulled fasan - vildt lækker. Hent workshoppen her.

Smag på fremtiden – rødbeder i oktober

/
Lad rødbeden give saft og smag til en lækker kage.

Smag på fremtiden – radiser i juni

/
Radisen er en grønsag, hvor man ofte kun spiser roden, men…

Smag på fremtiden – kylling i maj

/
Brug hele kyllingen - så er der mad til mange lækre og…

Smag på fremtiden: Bælgfrugter

/
Sæt skønne smage på dine bælgfrugter. Her kan du prøve…

Smag på fremtiden: Muslinger

/
Vi har spist blåmuslinger lige siden ældre stenalder for mere…

Smag på fremtiden: Zuppa italiano

/
I 2023 skal vi tænke på at vi skal passe på vores jord -…