Giv planterne smag

SOS for Smagsløgene: Sidste Onsdag i September 2024 – i år den onsdag den 25. september 2024, holder vi Smagens Dag.  Du kan tilmelde jeres skole, så vi ved, at I holder Smagens Dag på jeres skole.

Vi ved det godt. Vi skal spise mere plantebaseret.

Men for at gøre det i hverdagen, er det vigtigt at vide, hvordan vi får grønsager og bælgfrugter til virkelig at smage lækkert.

Årets tema for Smagens Dag er derfor: Giv planterne smag. Hver måned bygger vi op med en workshop, der giver dig mulighed for at sætte skønne smage på alt det sunde fra planteriget.

Materialet fokuserer på disse emner:

  • Det gælder om at skabe lyst til at passe på vores jord
  • Vælg lidt kød med omtanke
  • Giv smag til bælgfrugter og grøntsager
  • Spis grønt i sæson og tilsæt masser af krydderier uden madspild

Smagens Dag er Sidste Onsdag i September. Tag dagen og emnet med i årsplanen allerede nu. Lige efter sommerferien kan du finde et gratis undervisningsmateriale her på siden – lige til at downloade og arbejde med i skolekøkkenet.

Månedens Smag – og NatMad – Naturvidenskab & Mad

Husk også, at du hele året kan finde masser af inspiration til din undervisning i madkundskab og STEM-fagene.

Hver måned finder du en workshop, som passer til sæsonen og temaet.

Til valgfag i madkundskab og tværfagligt samarbejde med fx fysik, kemi og biologi, har vi en række spændende undervisningsmaterialer under emnet: Natmad – Naturvidenskab & Mad.

Smagens Dag

Giv planterne smag – spinat og asparges i maj

/
Spinat og asparges er lækre grønne delikatesser, som titter…

Giv planterne smag – bulgur i april

/
Hvede med skøn smag

Giv planterne smag – flækærter i marts

/
Flækærter er ærter, hvor den yderste hinde er fjernet, så…

Giv planterne smag – Bygotto i februar

/
Polerede korn kaldes perlebyg og har fået en fornyet interesse…

Giv planterne smag: Kikærter i januar

/
Kikærten er blandt de mest smagfulde af de tørrede bælgfrugter.…