Smag på Danmark

Smagens Dag tager i 2019 på rejse rundt i Danmark – og årets emne er Smag på Danmark.

Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en spændende egnsret og råvarer fra Danmark. Målet er, at eleverne kan undre sig over – og finde ud af – hvorfor netop denne ret er karakteristisk for en bestemt egn i Danmark.

Hver måned kan eleverne arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.

Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.

Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.

Smag på Danmark – Trillebollesuppe fra Lolland

/
Trillebollesuppe har navn efter de boller, der kommer i suppen.…

Smag på Danmark – Stuvet hvidkål fra Samsø

/
Samsø ligger i Kattegat mellem Sjælland og Jylland. Det er…

Smag på Danmark – Pandesild fra Amager

/
Pandesild er en egnsret fra Amager. Egnsretten består af friske…

Smag på Danmark – Mikmus-kage fra Lolland-Falster

/
Mikmuskagen er fra Lolland-Falster. Det er en stor rund kage,…

Smag på Danmark – Snysk fra Sønderjylland

/
Snysk er en sønderjysk egnsret. Retten bliver lavet af nye…

Smag på Danmark – Pandekager fra Ærø

/
På Ærø bager man løvtenspandekager. Løvtens betyder løftede…

Smag på Danmark – Bollemælk fra Bornholm

/
Bollemælk er en ret, som er ca. 250 år gammel. Retten blev…

Smag på Danmark – Vandgrød fra Falster

/
På Falster tilbereder man vandgrød. Grøden bliver lavet af…

Smag på Danmark – Brødæggekage fra Lolland

/
Brødkage eller brødæggekage er en gammel ret, som der er…

Smag på Danmark – Jødetorsk fra Kerteminde

/
Jødetorsk er en fynsk egnsret fra Kerteminde. Retten er lavet…

Smag på Danmark – Grønlangkål fra Lolland

/
I Danmark har vi en lang tradition for at spise grønkål. Grønkål…