Smag på Danmark
Smagens Dag tager i 2019 på rejse rundt i Danmark – og årets emne er Smag på Danmark.
Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en spændende egnsret og råvarer fra Danmark. Målet er, at eleverne kan undre sig over – og finde ud af – hvorfor netop denne ret er karakteristisk for en bestemt egn i Danmark.
Hver måned kan eleverne arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.
Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.
Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.

Smag på Danmark – Trillebollesuppe fra Lolland

Smag på Danmark – Stuvet hvidkål fra Samsø

Smag på Danmark – Pandesild fra Amager

Smag på Danmark – Mikmus-kage fra Lolland-Falster

Smag på Danmark – Snysk fra Sønderjylland

Smag på Danmark – Pandekager fra Ærø

Smag på Danmark – Bollemælk fra Bornholm

Smag på Danmark – Vandgrød fra Falster

Smag på Danmark – Brødæggekage fra Lolland

Smag på Danmark – Jødetorsk fra Kerteminde
