Det er vildt at smage
Smagens Dag 2020 har fokus på vildt.
I Danmark har vi spist vildt lige siden jægerstenalderen. Mennesker jagede og fangede deres mad i skoven, på marker og i havet. Vi spiser stadigt vildt i Danmark, når det er i sæson. Du har måske smagt fasan eller krondyr. Vildt er både fugle og pattedyr, der lever vildt i naturen, og som må jages af mennesker.
Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en vild råvare i sæson.
Hver måned kan du arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.
Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.
Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.