Smagens Dag 2019

Isometric map of Denmark detailed vector illustration. Isolated 3D isometric country concept for infographic

Årets tema 2019: Smag på Danmark

Netop nu arbejder vi på at udvikle et nyt aktuelt gratis læremiddel til Smagens Dag, sidste onsdag i september 2019. I år tager vi på turne rundt i Danmark – og årets emne er Smag på Danmark. Vi vil finde en række spændende egnsretter, så eleverne i 4.-7. klasse kan undre sig over, hvorfor netop denne ret er karakteristisk for en bestemt egn i Danmark.

Lige nu ved vi kun, at læremidlet kommer til at bestå af:

  • elevmateriale med 6 workshops
  • grundig lærerinfo
  • plakat
  • og en overraskelse, der kan støtte eleverne i arbejdet med at placere egnsretterne rundt omkring i Danmark.

Hvad kan du gøre nu?

Du kan straks melde skolen til, at I vil holde Smagens Dag 2019.

 

Lærermidlerne bliver klar til gratis download her fra websitet lige efter sommerferien 2019. Indtil da kan du varme op til emnet og Smagens Dag med en ny egnsret hver måned. Og selvfølgelig passer råvarerne her til årstiden. Du finder dem under Månedens Smag.

Bestem selv

Du vælger selv hvor meget tid, I vil bruge på emnet. Måske vælger du en enkelt eller to workshops ud til 2 eller 3 lektioner. Måske vil du bruge mere af materialet hen over flere undervisningsgange. Eller måske tilrettelægger du en hel temadag eller temauge med fokus på smag og madkultur. Der er masser af stof! Mange vælger at bruge materialet på selve Smagens Dag, i år onsdag den 25. september 2019. Andre bruger materialet i løbet af ugen eller skoleåret. Husk også, at du i hele 2019 kan supplere med emner fra Månedens Smag– med øvelser, der passer til årstiden og emnet ”Smag på Danmark”.

Månedens smag

Tilmeld din skole