MÅNEDENS SMAG

Karse

Du skal undersøge, hvilke grundsmage der er i råvaren eller i krydderurten og bruge smagen, når du tilbereder en ret. Du kan her undersøge smagen i krydderurten karse. I marts måned kan man igen købe karsefrø i butikkerne. Du kan dyrke din egen karse eller købe en bakke karse.

Hver måned kan du opleve smagen i en dansk råvare eller krydderurt, der er i sæson.

Du skal undersøge, hvilke grundsmage der er i råvaren eller i krydderurten og bruge smagen, når du tilbereder en ret. Du kan her undersøge smagen i krydderurten karse. I marts måned kan man igen købe karsefrø i butikkerne. Du kan dyrke din egen
karse eller købe en bakke karse.

Læringsmål

  • Du kan analysere og beskrive grundsmagene i karse, når du bruger Smage-5-kanten.
  • Du kan tilberede og tilsmage en ret med karse.

Karse er bitte små planter, hvor plantens første blade bliver brugt til pynt på smørrebrød og i salater. Man
ved, at karsen har været brugt siden 1850. Den spises altid rå og kan købes hele året. Man kan også selv dyrke den. Den kræver ingen jord, men kan dyrkes på vat, når den vandes.

Se i filmklippet, hvordan du dyrker karse: https://www.youtube.com/watch?v=MXVZvJTecP8