Månedens Smag
Smid ikke smagen ud
Smagens Dag har i 2021 fokus på smagen i forhold til brug af rester i sæson, så madspild bliver formindsket.
Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en rest af en råvare eller en fødevare i sæson. En rest af en fødevare kan ændre tekstur som fx tørt brød eller bløde grøntsager og frugter. Men resten kan sagtens bruges som ingrediens i en ret eller som tilbehør. Måske kan vi bruge det tørre brød til rasp eller croutoner?
Hver måned kan eleverne arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.
Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.
Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.
Temaerne for Månedens Smag er:
- Smid ikke smagen ud
- Smag på en råvare i sæson
- Smag på skikke og traditioner
- Smag på Danmark
- Aktuelt nu
Herunder kan du vælge, om du vil se Månedens Smag med et bestemt tema – eller Månedens Smag fra de forskellige måneder.
- Smid ikke smagen ud
- Aktuelt NU
- April
- August
- December
- Februar
- Januar
- Juli
- Juni
- Maj
- Marts
- November
- Oktober
- September
- Smag på Danmark
- Smag på en råvare i sæson
- Smag på skikke og traditioner
Aktuelt NU, August
Aktuelt i august: Hyben
Aktuelt NU, Juni
Aktuelt i juni: Persille
Aktuelt NU, Maj
Aktuelt i maj: Skvalderkål
Aktuelt NU, April
Aktuelt i april: Sennep
Aktuelt NU, Marts
Aktuelt i marts: Æg
Aktuelt NU, Februar
Aktuelt i februar: Torskerogn
Aktuelt NU, Januar
Aktuelt i januar: Kulmule
December, Smag på Danmark
Trillebollesuppe fra Lolland
November, Smag på Danmark
Hvidkål fra Samsø
Oktober, Smag på Danmark
Pandesild fra Amager
September, Smag på Danmark
Mikmus-kage fra Lolland-Falster
August, Smag på Danmark
Snysk fra Sønderjylland
Juni, Smag på Danmark
Pandekager fra Ærø
Maj, Smag på Danmark
Bollemælk fra Bornholm
April, Smag på Danmark
Vandgrød fra Falster
Marts, Smag på Danmark
Brødæggekage fra Langeland
Februar, Smag på Danmark
Jødetorsk fra Kerteminde
Januar, Smag på Danmark
Grønlangkål fra Lolland
December, Smag på skikke og traditioner
Pebernødder
November, Smag på skikke og traditioner
Mortensaften
Oktober, Smag på skikke og traditioner
Halloween
September, Smag på skikke og traditioner
Høstfest
August, Smag på skikke og traditioner
Madpakken
Juni, Smag på skikke og traditioner
Sankthans
Maj, Smag på skikke og traditioner
Pinse
April, Smag på skikke og traditioner
Hveder
Marts, Smag på skikke og traditioner
Påske
Februar, Smag på skikke og traditioner
Fastelavn
Januar, Smag på skikke og traditioner
Helligtrekonger
December, Smag på en råvare i sæson
Grønkål
November, Smag på en råvare i sæson
Rødbede
Oktober, Smag på en råvare i sæson
Æble
September, Smag på en råvare i sæson
Gulerod
August, Smag på en råvare i sæson
Tomater
Juli, Smag på en råvare i sæson
Jordbær
Juni, Smag på en råvare i sæson
Kartofler
Maj, Smag på en råvare i sæson
Asparges
April, Smag på en råvare i sæson
Rabarber
Marts, Smag på en råvare i sæson
Karse
- Alt materiale
- Aktuelt NU
- April
- August
- December
- Februar
- Januar
- Juli
- Juni
- Maj
- Marts
- November
- Nyhed
- Oktober
- September
- Smag på Danmark
- Smag på en råvare i sæson
- Smag på skikke og traditioner
- Uncategorized