Månedens Smag 2022

Lad os sammen gøre smagen grøn i det nye år - sætte skønne smage på råvarerne så retterne bliver både grønne og bæredygtige.

Blomkål er en af de mest brugte grøntsager på vores breddegrader. Dels er det en billig grøntsag, dels smager den godt, og så er der utrolig mange måder at bruge blomkålen på.

I workshoppen her skal du prøve at smage to spændende retter med blomkål: Bagte blomkålssteaks og blomkålshummus.

Hent workshoppen her: Månedens Smag_Blomkål_Juni

Asparges har sæson fra maj og frem til Sankt Hans, 24. juni. De grønne asparges kan spises næsten rå, mens de hvide skal koge et par minutter. I workshoppen her prøver du en lækker frokostret med både hvide og grønne asparges – med en smagfuld ærtecreme og et pocheret æg til.

Hent workshoppen her: Maj2022_asparges.pdf

Porren er i familie med løg, hvidløg, skalotteløg - og alle de andre løg. Denne Allium-familie er sprængfyldt med smag og gode egenskaber for kroppen. Så hop med, og prøv en velsmagende porre-frittata.

Hent workshoppen her:  Månedens Smag_porrer_April

Kartoflen er en gastronomisk guldklump. I workshoppen her i marts får du ny inspiration til en lækker og enkel frokostret med kartoffelfrikadeller.

Hent workshoppen her: Gør smagen grøn_Kartofler_marts

potato in burlap sack on white isolated background

 

Grønkålen er flot og helt klar i februar. Prøv at give grønkålen en masse smag med krydderier, og rul den i lækre grønkålsruller, lige til en grøn frokost.

Hent workshoppen her Gør smagen grøn_Grønkål_februar22

 

Rodfrugter: I januar lægger vi ud med en lækker ret med rodfrugter, knas og smag.

Hent workshoppen herMånedens Smag_Rodfrugter_januar 2022

rodfrugt med knas