Månedens Smag 2021

Smid ikke smagen ud

Smagens Dag har i 2021 fokus på smagen i forhold til brug af rester i sæson, så madspild bliver formindsket.

Hver måned – undtagen juli måned – er der fokus på en rest af en råvare eller en fødevare i sæson. En rest af en fødevare kan ændre tekstur som fx tørt brød eller bløde grøntsager og frugter. Men resten kan sagtens bruges som ingrediens i en ret eller som tilbehør. Måske kan vi bruge det tørre brød til rasp eller croutoner?

Hver måned kan eleverne arbejde med smag og få smagsoplevelser i madkundskab med workshops fra Smagens Dag.

Månedens Smag er knyttet til årets tema for Smagens Dag, som ligger sidste onsdag i september – SOS for Smagsløgene.

Månedens Smag er en workshop, hvor eleverne gennem praktisk og konkret arbejde kan opleve og analysere månedens smag ud fra de 5 grundsmage. Hver workshop indeholder info og oplæg til smageøvelse med en råvare og en ret. Eleverne tilbereder og analyserer smagen.

Smid ikke smagen ud: September - grønt

gratin med grøntsags-rester

Pak rester af grøntsager ind i æg - som her i en gratin.

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/wp-content/uploads/2021/08/Månedens-Smag_september_groent.pdf

 

 

Smid ikke smagen ud: August - bær

Brug de skønne rester af bær til alt fra syltetøj til desserter.

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/manedens_smag/smid-ikke-smagen-ud-baer-i-august/

Smid ikke smagen ud: Juni - brød

Lad ikke en krumme gå til spilde. Sæt smag på det tørre brød.

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/manedens_smag/smid-ikke-smagen-ud-broed-i-juni/

 

 

Smid ikke smagen ud: Maj - nødder

Du kan bruge rester af alle slags nødder, kerner og frø, når du vil lave drys med knas til fx yoghurt eller salat.

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/manedens_smag/smid-ikke-smagen-ud-noedder-i-maj/

Smid ikke smagen ud: April - ni-kålssuppe

Brug alle de grøntsager du kan finde i grøntskuffen:

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/manedens_smag/smid-ikke-smagens-ud-ni-kaal-i-april/

Smid ikke smagen ud: Marts - rødder

Rester af rodfrugter - eller rødder - er lige til at forvandle til en lækker gryderet.

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/manedens_smag/smid-ikke-smagen-ud-roedder-i-marts/

 

Smid ikke smagen ud: Februar - kartoffelskræller

Gem kartoffelskrællerne, og lav dine egne sprøde chips af dem.

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/manedens_smag/smid-ikke-smagen-ud-kartoffelskraeller-i-februar/

 

 

Smid ikke smagen ud: Januar - rødkål

En rest rødkål bliver hurtigt til en sprød og lækker rødkålssalat.

Hent workshop her: https://smagensdag.dk/manedens_smag/smid-ikke-ud-i-januar-roedkaal/