Historien

Plakat med Claus Meyer og to glade smageelever fra et af de første år vi holdt Smagens Dag i Danmark.

Sådan begyndte det

Smagens Dag har sin oprindelse i Frankrig. Her gik franske kokke sammen og skabte en årlig tilbagevendende begivenhed – Smagens Dag. På denne dag skulle skoleeleverne blive bevidste om landets gode råvarer. Samtidig blev der fokuseret på råvarer, der havde beholdt deres egns eller årstids særpræg til trods for standardiseringskrav og økonomiske hensyn.

De franske kokke fik gennem sammenslutningen af europæiske kokke – Euro-Toques – formidlet ideen til andre lande i Europa. Bag ideen om Smagens Dag i Danmark står en initiativgruppe og en række sponsorer. Den oprindelige initiativgruppe var kokkene Claus Meyer og Jan Friis-Mikkelsen samt lærerne Helle Brønnum Carlsen og Irene Eckermann. Helle og Irene er stadig aktive og ansvarlige for projektet.

– Da vi i 1992 tog det første initiativ til at holde Smagens Dag, var det, fordi vi oplevede, at smagsløgene var truet, fortæller Helle Brønnum Carlsen. – Og her mange år senere, er behovet der stadig. Måske er der endda i endnu højere grad behov for at stoppe op i en travl hverdag med masser af fastfood og minde hinanden om, at vi skal værne om vores evne til at smage på de gode råvarer, siger Helle.

Kontakt sekretariatet

Pressesekretær Mariann Bach Nielsen

Glentevej 3 2670 Greve

Telefon: 43 60 00 76 eller 20 20 00 76

E-mail: mbn@2vejs.dk

Vi bliver støttet af og samarbejder med...